Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

waar echte dino-botten?

  • ravinder

    het lijkt me erg gaaf om skeletten van dinosaurusssen te bekijken. ik zou dan wel echte opgegraven skeletten willen zien die zo goed als dat kan weer inelkaar zijn gezet en niet een plastic skelet die op de originele maat is nagemaakt. hoewel dat vast ook indrukwekkend is. weet iemand waar ik echte opgegraven botten zou kunnen bekijken?

    alvast bedankt voor de reactie.

  • wim

    http://www.naturadocet.nl/ en natuurlijk http://www.naturalis.nl

  • subani(gijsje en pieter)

    naturalis is echt helemaal top.

    ik ben er 1x geweest.

    echt prachtig.

    een dagje kijken waard

  • Wim

    Wij hebben Naturalis en de mummies in het oudheidkundig museum op een enkele dag gedaan. Ik kon mijn zoon en zijn vriendje bijna opdweilen na die dag maar ze hebben het er nu nog over.

  • Jim

    Naturalis is fantastisch, maar weten jullie zeker dat er originele, complete dinosaurus skeletten zijn op dit moment? Want daar vraagt Ravinder naar.

    Een complete Brachiosaurus is toch een zeldzaamheid dacht ik.

  • ravinder

    bedankt voor de reacties. ik heb tijdens het surfen een website ontdekt waar ik alle info kon vinden ivm mijn vraag op dit forum,en nog veel meer.

    www.dinodata.net

    als je klikt op de link eurodino database project aan de linkerkant kom je op een pagina die aangeeft wat er op dit gebied in musea valt te bezichtigen.

  • ravinder

    nog even een bericht over de euro dino database: hij staat niet op de lijst van musea in nederland waar fossielen te vinden zijn. maar in het mineralogisch-geologisch museum in delft is het mogelijk om de (echte!!!) schedel van een triceratops te bewonderen! voor online info: http://www.ta.tudelft.nl/museum