Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Nieuwe spectaculaire natuurserie Prehistoric Park vanaf dinsdag 5 september

  • NCRV PR & Voorlichting

    Prehistoric Park (6 afleveringen)

    Vanaf dinsdag 5 september

    Nederland 3, 20.30 uur

    Spectaculaire natuurserie Prehistoric Park

    Vanaf dinsdag 5 september zendt de NCRV de spectaculaire Britse natuurserie Prehistoric Park uit. In deze zesdelige serie reist bioloog/filmmaker Nigel Marven terug naar de tijd van de prehistorie. Hier probeert hij dinosauriërs, zoals de Tyrannosaurus Rex en de Deinosuchus, en andere prehistorische dieren, zoals sabeltandtijgers en mammoeten te redden van uitsterven en ze zo ?terug te brengen? in een speciaal hiervoor ingericht natuurpark. Voordat Marven terugreist in de tijd, werkt hij in het park al met levende dieren en laat hij zich uitgebreid informeren door biologen en wetenschappers. Tijdens het redden is hij getuige van de ramp die zich voltrekt waardoor de dieren uitsterven. Zoals de inslag van meterorieten waardoor de dinosauriërs uitsterven, of de opwarming van de aarde waardoor mammoeten uitsterven. Als de dieren worden vrijgelaten in het park staat alles in het teken van hun gezondheid en voortbestaan. Een dierenarts en parkopzichter assisteren hem hierbij.

    Voor Prehistoric Park is gefilmd locaties over de hele wereld, onder meer op het Australische Fraser Island, in Chili en in Nieuw-Zeeland. Voor de serie is gebruik gemaakt van een team van specialisten op het gebied van special effects, die onder andere hebben meegewerkt aan de films Harry Potter and the Goblet of Fire en Charlie and the Chocolate Factory.

    Marven maakte in het verleden onder meer de series Walking with dinosaurs: Sea Monsters en Walking with Dinosaurs: The Giant Cla & Land of Giants, die eerder bij de NCRV te zien zijn geweest.

  • roland

    hay ik las het bericht dat er dus binnenkort weer eens een serie komt over dino,s

    ik vind het altijd intresant als er zo,n soort serie op t,v komt,het geeft alleen maar aan dat er voor de mensheid zich begon te ontwikkelen, er al heel wat gaande was op deze aarde.

    kwa planten en dieren die over een tijdsbestek van miljoenen jaren al bezig waren om elkaar de loef af te steken wie nou het meest succes vol was om zich staande te houden in een toch wel vrij agresiefe wereld.

    en die ontwikkeling ook al lijkt het niet zo,is nog steeds gaande.

    en ik weet zeker als we over een miljoen jaar verder zijn dat de wereld dan bevolkt wordt door heel bijzondere of zelfs eigenaardigge dieren en planten.

    het geeft alleen enkel maar aan dat de mensheid hoogst waarschijnlek zelf bezig is het veld te ruimen om vervolgens plaats te maken voor andere dominante wezens die dan op hun beurt de aarde kunnen bevolken en daar zelf hun eigen inbreng in hebben.