Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Zacht weefsel T-rex

  • Robin

    In Amerika is een T-rex gevonden met zacht weefsel in een bot. Ze zeggen dat dit heel bijzonder is, maar nu vond ik een artikel over dat er al eerder in Italie in 1998 een t-rex gevonden is met zacht weefsel erin. Klopt dit? en zullen ze proberen de t-rex te klonen???

  • Wim

    Ik geloof niet dat je Jurassic Park achtige zaken hoeft te verwachten. Klonen van dergelijk oud materiaal is zeer waarschijnlijk onmogelijk. DNA onderzoek zal waarschijnlijker zijn omdat je dat niet uit bot kunt halen..

  • dave

    ik denk dat het wel kan via een stuk van het bot

  • Wim

    Klonen van dergelijk oud materiaal in onmogelijk omdat het DNA model, zo het al te achterhalen is, nooit compleet is. Jurrassic Park ging van de veronderstelling uit dat ontbrekende DNA schakels aan kikker DNA te onttrekken waren. Hiermee zou je waarschijnlijk kikkers met afwijkingen produceren maar geen rondspringende T-Rex exemplaren.

  • honore

    maar de t-rex was toch uitgestorven?

    en als hij de voorouder was van de vogel waar zijn al die tussen vormen gebleven?

    ik geloof dat God de hemel en aarde heeft gemaakt en niet dat alles via evolutie tot stand komt.

    Het is namelijk onmogelijk dat er van een soort een total ander soort evolueert.zoals dat er bv. uit een hond een kat evolueert.

    met vriendelijke groet:

    Honore Van Poll

  • Wim

    Als jij in God geloofd en in de schepping heeft antwoorden op je vraag geen zin.

    Als je geloofd dat God het begin heeft geschapen en via evolutie de rest is ontstaan lees dan verder.

    Die tussenvormen waar jij het over hebt moeten we nog vinden. Net zoals we niet direkt wisten in welke tijd we de dino's moesten plaatsen is de afgelegde weg naar de huidige diersoorten nog niet helemaal helder. Maar daar komen we uiteindelijk wel achter.

  • honore

    maar als de aarde miljoenen jaren oud is zouden we toch moeten omkomen in de fossielen van al die tussenvormen en zouden er toch ook duizenden fossielen moeten zijn gevonden van onze voorouders maar het enige wat er gevonden is zijn een paar bij elkaar geraapte botten bv. een menselijke schedel met een onderkaak van een aap wat als superontdekking werd gepresenteert maar uiteindelijk een bedrog bleek te zijn (piltdown mens).

    maar las de t rex een voorouder van de vogel zou zijn waar zijn dan die fossielen gevonden van bv een t rex met vleugels?

    waar zijn dan alle fossiele bewijzen van bv een vis die evolueerde in een reptiel(zoals een vis met pootjes???)

    ik weet zeker dat er nooit een tussen vorm gevonden word omdat die er niet zijn .de aarde is ontworpen door God en die heeft alle dieren in een keer gemaakt.kant en klaar en dus geen evolutie.

    Ik hoop dat iemand van jullie een stevig bewijs voor evolutie kan leveren . ik ben benieuwd

  • Wim

    Beste Honore,

    Laat een ding duidelijk zijn. Ik twijfel niet aan het bestaan van een hogere macht. Er is een God. Hij was het begin van alles maar daarna heeft de wereld zoals we die kennen een aantal fasen in ontwikkeling doorgemaakt op eigen kracht en hier en daar wellicht gestuurd van boven af.

    Er zijn diverse schedels in diverse stadia van ouderdom gevonden. Zodat een redelijk beeld te maken valt van de ontwikkelingsfase van de mens. We vinden niet zoveel botmateriaal als we zouden willen omdat de mens en andere zoogdieren voor bijna 80% uit water bestaan.

    Een T-Rex met vleugels zullen we niet snel vinden denk ik omdat hij gewoon te zwaar is om te vliegen. Er zijn wel kleine reptielen met vleugels gevonden die de botstructuur van een dino hebben maar meer gespecialiseerd zijn in vliegen. Zoals in deze link staat te lezen http://www.news.harvard.edu/gazette/daily/2005/07/13-dino.html heeft de vleesetende T-Rex een opmerkelijke verwantschap met huidige vogels.

    De Coulacant is een vis die zowel in fossiele vorm is gevonden maar ook levend in onze tijd is aangetroffen. Hij vertoont vinnen op de plaats waar bij landdieren poten zitten. http://www.dinofish.com/

    Net zoals ikzelf kun jij ook niet alles verklaren. Er blijft nog heel veel voor ons verborgen maar de wetenschap komt steeds dichter bij de vermoedelijke waarheid. Als God alles in een keer heeft geschapen zoals het nu is dan heb je heel wat uit te leggen als er een fossiel gevonden wordt.

  • honore

    beste Wim

    sorry dat ik weer reageer op je stuk

    je hebt gelijk dat een mens of dier voor meer dan 80 % uit water bestaan maar bij een fossiel gaat het meer om de botten want die kunnen onder gunstige omstandig heden verstenen en zo krijg je dus fossielen.als de aarde echt zo oud was zouden we nu dus moeten omkomen in de fossielen.

    over de verschillende stadia van mensachtige schedels en skeleten.

    vaak is dat alles bij elkaar geraapt. bv onze “voorouder”Lucy bleek ook achter af maar niet meer dan wat op een plek gevonden botten te zijn .haar knie gewricht werd 2.5 km verder op gevonden. ik wil die trein weleens zien die haar geraakt heeft.

    de neanderthaler bleek helemaal niet zo aapachtig te zijn als ze dachten.het is maar wat je erin wil zien. als je het skelet van een aboriginal lijkt aapachtig maar het zijn gewone mensen.

    niet alle afwijkende botten van mensen die gevonden worden zijn aapmensen maar gewoon mensen met iets andere botten.

    wat het skelet van een t rex en ander vlees etende dinosaurussen betreft.

    als je een goed basis ontwerp heb van een skelet hoeft het toch geen voorouder te zijn? een auto heeft wielen en een fiets ook.maar toch lijken ze niet op elkaar

    wat betreft die dino vis.

    waar zou jij je vinnen laten als je onder grote druk(diep onder water) laten?

    het lijkt mij dat als je in de diepzee zwemt je beter de vinnen onder je kan hebben dan zijwaards. .en als hij die vinnen bijna poten worden waarom leeft die vis dan niet in de buurt van het land zodat hij af en toe ff het land op kan.?

    maar ook ik weet heb niet overal antwoord op maar evolutie kan niet

    kijk eens op drdino.com en download eens een semester van die man want hij heeft veel meer en betere bewijzen waarom evolutie niet kan.

  • Wim

    Om deze discussie te sluiten, Honore, stel ik voor de we gewoon allebei geloven wat we willen geloven. Jij vindt dat evolutieverhaal niet passen in de visie die ooit (3000 jaar geleden) is vastgelegd in de bijbel. Dat is jou goed recht.

    Jij hebt een website gevonden waarop HET BEWIJS staat voor het feit dat de evolutietheorie niet klopt ? Hou dat vast.

    Ik ga er echter gewoon van uit dat met de voortschrijdende inzichten van, in de loop der jaren, duizenden wetenschappers niets mis is en dat hun bewijzen sterker zijn en worden dan die welke zijn vastgelegd in een (overigens strek geschreven) verhaal dat reeds 2000+ jaar vast ligt.

    Einde discussie.